Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Jeffrey D. Sachs taler på SKAGEN Fondenes Nytårskonference i København den 8. januar

Da Jeffrey Sachs blev udnævnt til professor i økonomi ved Harvard University som 28-årig, var han en af de yngste nogensinde. I dag rangerer Sachs som en af verdens førende eksperter i globaliseringen og dens udfordringer. I midten af 1980'erne fungerede Jeffrey Sachs som rådgiver for en række kriseramte lande. Hans første patient var Bolivia. Et land, der var ramt af hyperinflation og vanskeligheder med at betale lånene tilbage til Den Internationale Valutafond (IMF). 

Dette blev efterfulgt af Polen, hvor han blev økonomisk rådgiver for Solidaritetsbevægelsen. Senere blev han rådgiver for både den afgående sovjetiske leder Mikhail Gorbatjov og den kommende russiske præsident Boris Jeltsin. Sachs blev hurtigt en af verdens førende rådgivere til at hjælpe de kommunistiske lande ind i en kapitalistisk verden. Et af Jeffrey Sachs effektive redskaber, var den såkaldte "chokterapi". En opskrift, der fungerede godt i lande som Polen og Tjekkiet, men som også er kritiseret for at have skabt huller.

Fattigdomsbekæmpelse med Ban Ki-moon, Bono og Jolie

Efter en periode som økonomisk rådgiver for kriseramte lande har han siden 1995 kastet al sin energi ind på at bekæmpe fattigdom. Han er direktør for The Earth Institute ved Columbia University og særlig rådgiver for FN-chef Ban Ki-moon. Han har arbejdet i mere end tyve lande på kontinentet, og har rådgivet både regeringer og det internationale samfund. Gennem sit arbejde i Afrika og FN har Sachs opnået stor respekt i blandt berømtheder som rockmusiker Bono og skuespillerinde Angelina Jolie, der begge er blevet hans venner. Jeffrey Sachs har i tidens løb blevet mere kritisk over for IMF handlinger, som han mener ikke yder verdens fattigste lande den støtte de behøver.

Ekstraordinær produktiv økonom 

Jeffrey Sachs har skrevet hundredvis af videnskabelige artikler og mange flere populærvidenskabelige bøger. Tre af disse er The End of Poverty, Commonwealth og prisen på Civilization, som alle er blevet New York Times bestsellere. Jeffrey Sachs er blevet udpeget af det amerikanske Time Magazine som en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer og New York Times har kaldt ham "nok den vigtigste økonom i verden".

Mød Jeffrey D. Sachs på SKAGEN Fondenes Nytårskonference

Jeffrey D. Sachs taler på Nytårskonferencen, som bliver afholdt torsdag den 8. januar 2015 på Tivoli Hotel & Congress Center i København. Det koster 3.500 kr. at deltage i konferencen. 


Følg SKAGEN på de sociale medier

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up