Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Hilde Jenssen er porteføljeforvalter i SKAGEN Kon-Tiki

Hilde Jenssen er kendt som en stærk foredragsholder, der formår at samle de brede geopolitiske linjer og føre dem helt ned på selskabsniveau, hvor værdierne bliver meget konkrete. Historierne indsamler hun som porteføljeforvalter i SKAGEN Kon-Tiki. Her foregår der en evig jagt efter upopulærere, underanalyserede og undervurderede selskaber på de globale vækstmarkeder.

Når Hilde Jenssen er på research i vækstmarkederne, forsøger hun altid at begrænse møderne med diplomatiet og selskabets ledelser. Med mere end 20 års erfaring i investeringsverdenen, har hun udviklet en langt mere effektiv måde at navigere på. Hun foretrækker at være lige præcis der, hvor værdierne bliver skabt – i produktionen og hos medarbejderne. 

- Jeg har efterhånden en lang og bred erfaring med aktier såvel som kredit, råvarer og ejendomme. Og der er det sjældent, at jeg møder en administrerende direktør, som ikke også er en fantastisk sælger. I det lys er møderne med de forskellige ledelser knap så værdifulde. For mig er det vigtigt at komme ud af komfortzonen. Det er langt vigtigere at besøge fabrikkerne, møde udviklerne eller tale med manden på gulvet. Det handler helt enkelt om at grave dybere. fortæller Hilde Jenssen.

Ideerne kan også komme fra mødet med analytikere og interessante selskabers konkurrenter og leverandører og ikke mindst fra mange timers læsning af rapporter og årsregnskaber. ”Man kommer ikke uden om rugbrødsarbejdet. Nye ideer handler om at sammensætte information fra forskellige kilder og skabe sin egen fortælling,” som hun siger.

Udsigten fra Stavanger med lange horisonter

Hilde Jenssen har altid interesseret sig for de underliggende værdier i markedet og årsagerne bag de økonomiske forskydninger. Kombinationen af at arbejde med tal og psykologi tænder hende. Det er hendes job som valueforvalter at finde de uopdagede muligheder.

- I mit job som porteføljeforvalter i SKAGEN lægger jeg allerstørst vægt på at bruge den sunde fornuft, uanset hvilken tilgang man anvender. Har markedet virkelig værdisat de forskellige selskaber til den rigtige pris? Eksisterer der ineffektiviteter i markedet, eller findes der strukturer, som er ved at blive opløst? Det fascinerer mig, at der opstår lufthuller, hvor man ikke ved, hvad der vil ske, forklarer hun.

Med udgangspunkt i nøje udvalgte cases, er hun kendt for at give et spændende indblik i de nye markeder, så produktionsapparaterne næsten kan lugtes og høres.

Hilde Jenssen kommer fra Stavangerområdet og har en bachelor i økonomi og statskundskab fra Fordham University og en MBA i finans fra Columbia Business School. Hun har bl.a. været partner i Skyview Investment Advisors og arbejdet for Goldman Sachs og Credit Suisse First Boston.

Mød Hilde Jenssen til SKAGEN Fondenes Nytårskonference

Hilde Jenssen taler på både dags- og aftenarrangementet til Nytårskonferencen, som bliver afholdt torsdag den 8. januar 2015 på Tivoli Hotel & Congress Center i København.


Følg SKAGEN på de sociale medier

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up