Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Leif Ola Rød har 20 års erfaring fra branchen og har spillet en central rolle i SKAGEN siden 2012.

Overskrifterne var store i Norge, da det blev offentliggjort, at SKAGEN Fondene skal have ny administrerende direktør efter nytår. Positionen som det nordiske alternativ til de store globale investeringsselskaber vækker både følelser og stolthed. Ikke mindst i Stavanger, hvor hovedkvarteret hører hjemme. 

En nordmand med fondsforvaltning i blodet

Valget af ny administrerende direktør er faldet på en kandidat med et indgående kendskab til SKAGEN og en viden om fondsforvaltning som få i branchen kan matche. Leif Ola er indbegrebet af en passioneret ildsjæl indenfor fondsforvaltning. 

- Fondsforvaltning har været en meget stor del af mit liv i de sidste 20 år. Stillingen som administrerende direktør i SKAGEN Fondene er derfor også drømmejobbet. Det er som at blive træner i den absolutte Superliga, hvor jeg skal arbejde sammen med nogle af de bedste fondsforvaltere og rådgivere i branchen.fortæller Leif Ola, der allerede har et tæt kendskab til den optimale holdopstilling i SKAGEN. I de sidste to år har han været direktør for forretningsstøtte og kontrol i SKAGEN. 

Før Leif Ola kom til SKAGEN, spillede han en central rolle i udviklingen af den norske fondsforvalter Odin. Som porteføljeforvalter fra 1994 og senere som investeringsdirektør. I 1998 blev han udnævnt som administrerende direktør. I løbet af 13 år var han med til at udvikle og internationalisere selskabet. Nu ser han frem til at bruge erfaringerne i SKAGEN Fondene.

- Jeg forlod stillingen som administrerende direktør i Odin Fondsforvaltning i 2012, da jeg fik mulighed for at arbejde med filosofien og de værdier som SKAGEN Fondene bygger på. Jeg har kendt Harald Espedal i mere end 13 år og har fulgt selskabet tæt i 20 år. Selv da jeg var konkurrent, har jeg altid respekteret SKAGEN. Det er derfor heller ikke en mulighed jeg kunne sige nej til. Jeg glæder mig til at sætte mig i stolen. 

Ønske om kontinuitet og udvikling

Når Leif Ola overtager roret den 1. januar 2015, betyder det samtidigt at stillingen som investerings- og administrerende direktør, bliver splittet op i to stillinger. Danskeren Ole Søeberg bliver ny investeringsdirektør, mens Leif Ola får mulighed for at dedikere sig udelukkende til rollen som administrerende direktør.

- Fordelen ved at splitte Haralds rolle op i to, er at jeg som administrerende direktør får endnu mere tid til at udvikle forretningen i SKAGEN Fondene og møde vores kunder og investorer. Rollefordelingen i den kommende ledelse vil uden tvivl komme til at gavne SKAGEN. Jeg synes, vi er et meget stærkt team, der både byder på kontinuitet og nye visioner. siger Leif Ola Rød. 

I Danmark kommer kunderne i første omgang ikke til at mærke så meget til skiftet på direktørgangen. SKAGENs unikke investeringsfilosofi, uafhængighed og de skandinaviske værdier vil stadig være omdrejningspunktet for SKAGEN Fondene. Målet er, at vi også i fremtiden vil levere bedst muligt risikojusteret afkast til vores kunder. I det længere perspektiv har Leif Ola fortsat store visioner for SKAGEN.

- Min vigtigste opgave bliver at bevare og videreudvikle SKAGEN Fondenes position som den uafhængige og kontrære fondsforvalter i Norden. I den forbindelse får jeg uden tvivl et stort ansvar under det ejerskifte, som vi står overfor. Men jeg vil heller ikke lægge skjul på, at jeg har ambitioner om fortsat at øge vores internationale fodaftryk i endnu højere grad. slutter Leif Ola.

Leif Ola Rød er 54 år og uddannet civiløkonom. Han bor en time syd for Oslo tæt på naturen med sin hustru. Han har fire store børn, to døtre og to sønner, hvoraf tre af dem er flyttet hjemmefra. Den yngste datter læser på CBS i København. Som ægte nordmand bliver det meste af fritiden brugt i naturen. Enten med sejlads i Skærgården eller vandring i skovene, der omgiver hjemmet. Om vinteren bliver så meget fritid som muligt brugt på ski i fjeldene.


Følg SKAGEN på de sociale medier

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up