Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Udsalg på børserne er af den ene eller anden grund ikke lige så populært som på vores forbrugsvarer. Foto: Getty Images

Har du flere års erfaring som investor i en fond, har du formentlig allerede oplevet større fald på børserne, som det vi oplevede mandag den 24. august. Aviserne og nyhedsudsendelserne er fulde af dårlige nyheder, og det er nemt at blive urolig for sine investeringer. Er én dags store fald begyndelsen til en ny nedtur, eller er det blot hysteri, der retter sig igen?

Der er forsket meget i investoradfærd under kursfald, som det, der kom mandag. Kort opsummeret, kan man sige at jo større og mere dramatiske overskrifterne er i medierne, desto større er sandsynligheden for, at den uerfarne investor er villig til at sælge sine investeringer - for i det mindste at sikre nogle af sine sparepenge.  Det er set gentagne gange de sidste otte år, hvor vi har oplevet en finanskrise, Eurokrise, IT krise og diverse gældskriser. Men kigger vi i bakspejlet, har det vist sig, at situationer som den i mandags netop rummer muligheder for den tålmodige investor for at foretage investeringer, som på langt sigt kan vise sig at være gode.

En god handel

De fleste af os kan godt lide en god handel. Der er en stor tilfredsstillelse i at finde den nye fladskærm til en nedsat pris. Samme psykologi gælder desværre ikke altid, når det kommer til aktieinvesteringer. Når kursene falder, og der er muligheder for at købe en større andel for de samme penge, bliver mange lidt mistænkelige. Udsalg på børserne er af den ene eller anden grund ikke lige så populært som på vores forbrugsvarer. Det handler muligvis om, hvordan vi ser på verden? For nogen er kursfald ensbetydende med noget negativt og mistænkeligt. ”Er vi på vej ud over afgrunden?” For SKAGEN er det muligheden for at gøre en handel. 

Nogle tommelfingerregler

I SKAGEN Fondene er vi langsigtede investorer. Vi arbejder ikke ud fra et mål om at time markedet, men tror på, at det kan betale sig at købe aktier, der er billigt prisfastsat, og som har potentialet til at blive en god investering på længere sigt. Derfor får begivenheder som i mandags os ikke til at tage forhastede beslutninger. De store udsving er en del af spillet og vil også forekomme i fremtiden. Det gælder derfor om at have is i maven og bevare roen, og udnytte de muligheder, som markedsuroen giver. Når det er sagt, har vi i SKAGEN ofte fundet de bedste investeringer, når markederne har været urolige. 

Vi svarer gerne på spørgsmål

Har du spørgsmål til din investering eller situation, så ring meget gerne til os på 7010 4001.

 


Hold dig opdateret, når det passer dig

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up