Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Pippa Malmgren er politisk analytiker fra USA. Hun har blandt andet været særlig rådgiver for den amerikanske præsident i National Economic Counsil. Hun har grundlagt DRPM Group og er med-grundlægger af H Robotics. Pippa Malmgren er blandt talerne på SKAGEN Fondenes Nytårskonference januar 2016.

Dr. Philippa Malmgren hjælper selskaber, investorer, politikere og offentlighed til en større forståelse af, hvordan risiko og aktiekurser bevæger sig i det politiske landskab. Hun sætter tingene ind i en sammenhæng, kombinerer sin indsigt i markeder, politik og geopolitik og peger på signaler fra vigtige og investeringsværdige trends. Malmgren har især stærke synspunkter omkring teknologiens og produktionens betydning i moderne økonomier. Desuden har hun grundlagt H Robotics, som producerer droner i Storbritannien.

Malmgren udgav i 2015 bogen Signals: the Breakdown of the Social Contract and the Rise of geopolitics, som fire gange har ligget øverst på Amazons bestsellerliste.

To modstridende kræfter

De økonomiske signaler findes overalt, skriver Malmgren i Signals, lige fra supermarkeder til militære hændelser. De afslører en historie om en verdensøkonomi, hvor de fleste lande er dybt forgældede. Centralbankerne har gjort deres yderste for at fremtrylle inflation i håbet om at bekæmpe deflation. Men risikoen er, at to modsatrettede kræfter vil indvirke negativt på vores dagligdag og styreformers bæredygtighed. På den ene side deflationen – ikke tilstrækkeligt med arbejde og indtægter – og på den anden inflationspres fra lønningskrav fra vækstmarkederne, øgede proteinpriser og højere husleje. Disse konsekvenser er vigtige.

Sociale kontrakter bliver brudt

Kvantitative lettelser fanger folk i en skruestik ved at presse leveomkostningerne op, samtidig med at indtægterne falder. Det fører til, at den sociale kontrakt mellem befolkningen og myndighederne bliver brudt. Derved udløses mange tilsyneladende tilfældige hændelser: social uro i vækstmarkederne, produktion og arbejdspladser, som flyttes tilbage til USA og Vesten, højere fødevare- og energipriser. De højere priser giver ikke bare problemer på hjemmebanen. De kan også give nogle vækstmarkeder bevæggrunde til at udstationere militærstyrker for at sikre deres ressourcer og beskytte deres indbyggere mod inflationens og deflationens virkninger. Resultatet har allerede været militære sammenstød og nærved og næsten-hændelser mellem USA og kinesiske og russiske fly, krigsskibe og ubåde.

Vækst og innovation

Ifølge Malmgren er løsningen vækst og innovation. Enkeltindivider er optagede af, hvordan de kan skabe indtægter til sig selv. Spørgsmålet er, i hvilken grad stater i dag vil give enkeltindivider den nødvendige frihed i den nye sociale kontrakt til at opbygge morgendagens økonomi. Samtidig er myndighederne innovative med nye måder at beskatte borgerne højere og derved udfylde svælget mellem indtægter og udgifter.

Malmgren brugte naturligvis innovative metoder til at skrive sin bog om innovation, nemlig crowd funding. På 15 dage skaffede hun 249 procent af de midler, som skulle rejses til projektet. Crowd funding vil dramatisk ændre den måde, virksomheder finansieres. Størstedelen af beskæftigelsen i økonomien bliver skabt af virksomheder med under 50 ansatte. Disse virksomheder kan anvende crowd funding til at skaffe kapital. Dette er et signal, vi skal være opmærksomme på, og som giver grund til optimisme over for fremtiden.

Læs mere om Nytårskonferencen 2016

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up