Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Det blev et begivenhedsrigt år i SKAGEN Fondenes 23 år lange historie. Først og fremmest faldt planerne for en fremtidssikret ejerskabsmodel på plads. Kristoffer Stensrud viderefører sit ejerskab direkte i SKAGEN og fortsætter naturligvis som porteføljeforvalter i SKAGEN Kon-Tiki.

Året bød desuden på yderligere forstærkninger i vores porteføljeteam, hvor bl.a. Filip Weintraub vendte tilbage til SKAGEN Fondene. Selvom den nye koncentrerede fond SKAGEN Focus fik en hård start i et nedadgående marked, har vi store forventninger til Filip Weintraub, der leverede fantastiske resultater som forvalter i SKAGEN Global fra 2001-2010.

2014 tendenserne fortsatte ind i starten af det nye år

Aktiemarkedet vil blive husket som lidt af en rutsjetur med historisk lave renter, en stærk dollar og faldende råvarepriser i hovedrollerne. Året startede stærkt med kursstigninger over hele linjen, for så at falde brat henover sommeren som følge af usikkerheden på det kinesiske marked. Siden rettede aktiemarkederne sig for igen for så at falde igen her sidst på året.

Selskaberne i vores aktiefonde er generelt i fin form med et stort afkastpotentiale. Tendensen fra 2014 fortsatte dog ind i starten af året, hvor vi blev ramt af vores overvægt mod emerging markets og tilsvarende lavere andel i de populære aktier i bl.a. USA. Billedet har siden ændret sig i andet halvår, hvor særligt vores to største aktiefonde SKAGEN Global og SKAGEN Kon-Tiki afkastmæssigt har indhentet de første måneders underperformance, så de nu ligger på linje med markedet her midt i december.

Et spændende år i vente

2016 bliver uden tvivl også et år med store begivenheder i sigte; hvordan ender den pengepolitiske kamp mellem ECB og Fed? Hvordan vil olieprisen udvikle sig? Og bliver 2016 året, hvor de nye markeder efter fem års stagnering atter stiger? I SKAGEN Fondene afholder vi os fra at spå om udviklingen på den korte bane. Vi tror dog på, at en veldiversificeret global portefølje med fokus på lavt prisfastsatte kvalitetsaktier vil være et godt udgangspunkt.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up