Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Filip Weintrub, porteføljeforvalter i SKAGENs nye koncentrerede aktiefond

Filip er ikke et nyt ansigt i SKAGEN. Han mødte Kristoffer Stensrud i 2001 og kom derefter til SKAGEN, hvor han blev hovedforvalter for SKAGEN Global. Denne stilling varetog han med stor succes i ni år, hvor han i gennemsnit levrede et årligt afkast i SKAGEN Global på 15,52 % efter omkostninger samtidig med, at referenceindekset gav et årligt afkast på 0,26 %. I 2010  han oprettede The Labrusca Family Office. Her forvaltede han en long/short aktiefond.

Filip har hele sin karriere bekendt sig til value-filosofi, som fokuserer på aktiv aktieudvælgelse i enkeltselskaber uafhængigt af geografiske markeder og brancher. Han er nu vendt tilbage til SKAGEN for at opbygge en ny fond. Det betyder, at SKAGENs porteføljeteams kan trække på ny og endnu mere omfattende viden om investering og identificering af katalysatorer for værdifastsættelse.

Hvad er din motivation til, at du nu er vendt tilbage til SKAGEN Fondene?
- Jeg har på mange måder aldrig forladt SKAGEN og har stadig mange nære venner her. Jeg tror på organisationen, og jeg tror på menneskene. Og kerneværdierne i det, jeg tror er den bedste måde at investere på, vil kendetegne den højkoncentrations-fond, vi nu lancerer. Fonden vil inkarnere alt det væsentlige ved aktie-udvælgelse. Fondens størrelse er mindre vigtig, men kundernes afkast betyder alt.

Hvad er det vigtigste, du har lært ved at drive dit eget investeringsselskab?
- Jeg har lært en masse! Det er svært at sætte fingeren på den vigtigste erfaring. Men jeg bør nok nævne, hvor meget større kompleksiteten, regelbyrden og rapporteringskravene er blevet de seneste 5 år. Det er virkelig chokerende, og efter min ydmyge mening heller ikke godt for hverken markeder eller kunder.

Du har forvaltet ud fra en long/short-strategi. Hvordan vil det gavne dig i forvaltningen af den nye fond SKAGEN Focus?
- Man kan hele tiden lære af sine erfaringer – det er noget af det allerbedste ved at være investor. Faktisk bliver man en bedre analytiker ved at forvalte bottom-up long/short. Alle selskaber har et økosystem af kunder, leverandører og konkurrenter, man kan overveje som alternativ investering. Dertil kommer også vedvarende forandringer som for eksempel nye teknologier eller andre eksterne variable. 

- Det er meget vigtigt at spørge ’hvorfor?’, når man investerer. Hvorfor konkluderer jeg, at dette selskab er en solid investering? Hvorfor konkluderer jeg, at dette selskab er strukturelt forandret? Long/short-strategi giver synenergi. Kun hvis man virkelig forstår, hvorfor det kan gå galt for et selskab, kan man indse styrken i den langsigtede position, og hvornår det vil gå godt. Derved bliver man en bedre langsigtet investor.  

Vil din investeringsproces svare til SKAGENs?
- Så afgjort. Jeg sad ved siden af Kristoffer som porteføljeforvalter i SKAGEN Global i næsten ti år. SKAGENs investeringsfilosofi og -proces kommer uvægerligt ind under huden, når man arbejder sammen så længe. Faktisk er det gået begge veje, og jeg har til en vis grad også været med til at udforme SKAGENs proces.

Hvordan vil din rolle styrke SKAGENs performance?
- Jeg er en bedre investor, end da jeg forlod SKAGEN – man lærer mere af sine fejltagelser end af sine succeser. Jeg mener også, at jeg kan skabe yderligere fokus, for eksempel på oplagte katalysatorer. Desuden har jeg et holistisk syn på selskaber, nærmest som organismer, og kan fra tid til anden komme med input fra den virkelige verdens perspektiv.

Vil det blive svært at komme tilbage og arbejde i Norge?
- Overhovedet ikke! Aktiv, generalistisk value-investor kan man være over hele verden – Bloomberg-skærmen ser overraskende ens ud de fleste steder på Jorden.

Læs mere om SKAGEN Focus


Hold dig opdateret, når det passer dig

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up