Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Blåt tog med Rumo logo på.
SKAGEN Kon-Tiki investerede i juni i er Brasiliens største uafhængige jernbaneoperatør. Foto: Rumo

Både aktier og obligationer faldt efter valget den 23. juni. Meningsmålingerne forud for den britiske afstemning havde antydet et tæt kapløb mellem ja- og nejsiden. Alligevel så det ud til, at resultatet overraskede markederne. Konsekvensen kom med det samme, da det britiske pund hurtigt faldt til det laveste niveau over for dollar i 30 år.

I de følgende dage rettede markederne sig igen og en del af det tabte territorium blev genvundet. Dermed lignede de første dage efter Brexit en overreaktion fra et marked som i forvejen var meget nervøst.

De nye markeder klarede sig bedst

I SKAGENs aktiefonde var udviklingen blandet. SKAGEN Global tabte terræn til sig referenceindeks med 3,5 % i juni. Turbulensen blev brugt til at øge eksponeringen i bl.a. AIG, Citigroup og King Fisher, som blev påvirket uforholdsmæssigt meget af uroen i forhold til de solide fundamentale værdier, der er til stede i selskaberne.

De nye markeder klarede sig mere stabilt igennem dagene efter Brexit og oplevede aldrig det samme fald. Det var som om, at et muligt Brexit allerede var indregnet i prisfastsættelsen. Således endte de nye markeder med at stige 3,9 procent i juni og udkonkurrerer de udviklede markeder med 4,9 procent. Den nuværende værdiansættelse for de nye markeder er stadig på et rekordlavt niveau i forhold til de udviklede markeder.

SKAGEN Kon-Tiki steg med 2,3 procent for måneden. Blandt vores bedste selskaber havde vi Samsung, som gjorde det godt takket være en øget efterspørgsel på hukommelseschips samt Indiens Mahindra, der gjorde det godt takket være et stærkt salg af traktorer. Hyundai og ABB var månedens dårligste performere. Fonden investerede i juni i en ny position Rumo, der er Brasiliens største uafhængige jernbaneoperatør.

Selvom SKAGEN Focus også blev ramt af det britiske nej og tabte terræn til indekset, slutter fonden halvåret med at være 1,3 procent foran indeks. Selskaberne JBS, Hynix og AirAsia var månedens stærkeste bidragydere. Den sydkoreanske detailhandel E-Mart var ny i fonden, mens AirAsia blev solgt ud efter godt afkast.

Du kan finde yderligere information om alle vores fonde i statusrapporterne for juni måned samt vores kvartalsvise gennemgang i markedsrapporten, der bliver offentliggjort den 15. juli.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up