Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

New York Stock Exchange viser udviklingen i AIG aktien.
Flere finansselskaber udmærkede sig i august. Bl.a det amerikanske forsikringsselskab AIG, der er en af de største positioner i både SKAGEN Focus og SKAGEN Globals porteføljer. Foto: Bloomberg

I august var det fortsat de nye markeder, der oplevede den bedste udvikling på aktiemarkedet. Således steg indekset for de nye markeder (MSCI EM) med knap 2 procent, samtidig med at verdensindeksen kun steg det halve med 0,9 procent. Hidtil i år er indekset for de nye markeder steget med 11,5 procent, hvilket er tre gange så meget som verdensindekset målt i DKK.

Brasilien, Kina og Sydafrika tegner sig for de markeder, som har klaret sig bedst i år. I august var Brasilien igen det bedste marked på trods af politisk og økonomisk uro. Præsident Dilma Rousseff blev stillet for rigsretten og tvunget til at flytte ud af sit præsidentpalads.

Finanssektoren kom stærkt igen

Mange finansselskaber indhentede kursfaldene efter at chokket over Brexit havde lagt sig. Finanssektoren var således den branche, der udviklede sig stærkest i august. Blandt kursvinderne i SKAGENs porteføljer finder man bl.a. den amerikanske forsikringsgigant AIG og den amerikanske storbanken Citigroup.

Mod månedens afslutning blev ejendomme skilt fra finansklassifikationen i Morgan Stanleys aktieindeks, for at få sin egen klassifikation. Det mener porteføljeforvalterne i SKAGEN m2 vil komme ejendomsbranchen til gode på sigt. Det vil øge interessen, transparensen og analysedækningen af ejendomssektoren.

Ingen rentestigninger endnu

August blev heller ikke måneden for den længe ventede amerikanske renteforhøjelse. Finansverdenen holdt ellers vejret, da den amerikanske centralbankchef Janet Yellen holdt sin tale i Jackson Hole. I talen hævdede hun, at argumenterne for en amerikansk rentestigning tager til i styrke. Alligevel ville hun ikke komme ind på, hvornår hun forventede, at den ville komme.

I resten af den vestlige verden fortsætter centralbankerne med den stimulerende pengepolitik. Opkøbene af virksomhedsobligationer, som den europæiske centralbank (ECB) gennemførte, ser nu ud til at have båret frugt, og har minsket kreditspændet mellem virksomhedsobligationer og statsobligationer. Det har øget efterspørgslen efter virksomhedsobligationer, hvilket er kommet SKAGEN Credit til gode.

Den globale obligationsfond SKAGEN Tellus udnyttede muligheden for at købe ind i britiske statsobligationer, som forvalterne mener, er faldet alt for meget i værdi efter afstemningen, hvor det britiske pund er faldet ca. 10 prosent i værdi i forhold til de andre store valutaer.

Store rabatter i SKAGENs porteføljer

Trods den stærke udvikling i de nye markeder i år er værdifastsættelsen fortsat lavere i forhold til de udviklede markeder. Det gælder både med hensyn til de bogførte værdier og til den forventede indtjening. Det samme gælder for SKAGENs aktieporteføljer, der alle handles til store rabatter i forhold til deres referenceindeks. Det kan være en mulig støddæmper i et scenarie, hvor stadig flere analytikere mener, at aktiemarkedet generelt begynder at være for højt prisfastsat.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up