Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

SKAGEN Credit blev lanceret den 30. maj 2014, som en aktivt forvaltet fond, der investerer i virksomhedsobligationer over hele verdenen.

De historisk lave renter og udsigterne til beskedne eller ligefrem negative obligationsafkast, har igennem de seneste år intensiveret jagten på nye investeringsmuligheder med lav til middel risiko. For mange har alternativet været at kaste sig ud på aktiemarkedet. I SKAGEN Fondene har der i de seneste tre år været et spændende alternativ. Virksomhedsobligationsfonden SKAGEN Credit har vist sig at være et godt valg for investorer, der allerede er investeret i aktier, og som ønsker en bedre balance i deres portefølje, hvor risikoen for udsving mindskes.

Alternativ til aktier og obligationer

SKAGEN Credit er en unik obligationsfond, der forenklet kan kaldes for den optimale mellemting mellem aktier og obligationer. SKAGEN Credit blev lanceret den 30. maj 2014, som en aktivt forvaltet fond, der investerer i virksomhedsobligationer over hele verdenen. Det er obligationer udstedt af virksomheder, hvor penge udlånes til virksomhederne. Til gengæld betaler de en væsentlig højere rente end den staten tilbyder. Dette såkaldte kreditspænd varierer alt efter virksomhedens kreditværdighed. Fordelen er, at man som obligationsejer får en fast rente fra virksomhedsobligationen, der i modsætningen til kursen på aktier, ikke svinger på samme måde.

SKAGEN Credit adskiller sig fra flere af sine konkurrenter ved dels at valutasikre fonden i danske kroner og dels ved at investere i selskaber med både høj kreditværdighed (BBB- eller højre) samt selskaber med lidt lavere kreditvurderinger. Det giver SKAGEN Credits forvaltere optimale muligheder for at investere i attraktivt prisfastsatte virksomhedsobligationer.

Store forandringer på markedet for virksomhedsobligationer

"Fondens mandat har vist sig at fungere efter hensigten. Fondens afkast (og udsving) genereres af ændringerne i kreditspændet og af renten, som kommer ind via rentekuponerne. Påvirkningerne fra renteændringerne er på et særdeles lavt niveau ligesom valutarisikoen er taget ud af SKAGEN Credit. Gennem fondens globale mandat har vi mulighed for at plukke de absolut bedste virksomhedsobligationer, uden at være begrænset til et enkelt marked eller sektor. Afkastet har været godt, uden dog at have ramt det niveau, jeg sigtede efter for tre år siden. Det skyldes bl.a., at der har været perioder med betydende forandringer på de globale markeder for virksomhedsobligationer", siger SKAGEN Credits portføljeforvalter Ola Sjöstrand.

Solide afkast

 

Efter et udfordrende første år har SKAGEN Credit genereret solidt afkast, hvor fonden konsekvent har slået sit referenceindeks. Afkastet i EURO vises i den første kollonne.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up