Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

De nye markeder ligger fortsat i front med markant bedre afkast end de udviklede markeder på både 12 måneders sigt og år til dato. Foto: Bloomberg

Stik imod mange analytikeres forudsigelser inden årets start, har 2017 indtil videre budt på stabilitet og pæne afkast på trods af geopolitisk uro. Det har også betydet, at de seneste måneder har budt på rekordhøje prisfastsættelser i bl.a. det amerikanske marked og stadig flere forudsigelser om, at toppen er nær. Der er dog stadig gode muligheder for at finde attraktivt prisfastsatte selskaber med pæne afkastpotentialer for den værdibaserede og aktive forvalter.

De nye markeder fortsætter fremgangen

Et af markederne som i øjeblikket byder på gode muligheder er de nye markeder. Efter MSCI Emerging Markets, der er indekset for de nye markeder, har tabt terræn til de udviklede markeder i en årerække, er vinden for alvor vendt i de seneste 12 måneder. Det gælder også for SKAGEN Kon-Tiki, der har budt på flotte afkast både absolut og relativt. Alene i år har fonden givet et afkast på 11,5 procent i danske kroner, hvilket er 1,4 procent bedre end indekset. Bedste bidragsyder i SKAGEN Kon-Tiki i april måned var det store internationale internet- og nyhedsmedie Naspers fra Sydafrika, der profiterede af sin investering i det kinesiske webselskab Tencent.

Hyundai, der stadig er plaget af afsætningsproblemer i Kina, blev månedens største negative bidragsyder. Den koreanske bilproducent overraskede ellers analytikerne positivt i kvartalsregnskabet. Med en række nye spændende produkter på vej og en generel stærk udvikling i de nye markeder, har porteføljeteamet stor tiltro til, at selskabet er godt positioneret til at bidrage stærkt til resten af året.

Solide resultater fra top ti i SKAGEN Global

SKAGEN Global har også budt på en stabil udvikling både relativt og absolut i år, hvilket ikke mindst skyldtes de største investeringer i porteføljen. Således har Samsung Electronics, Unilever og Alphabet ind til videre stået for de største bidrag til afkastet. Porteføljeteamet har benyttet årets fire første måneder til at trimme og koncentrere porteføljen og supplere den med en række spændende nye selskaber.

I april måned blev den hæderkronede amerikanske forsikringsgigant Marsh & McLennan føjet til porteføljen. Selskabet er attraktivt prisfastsat, hvor særligt selskabets vækstpotentiale mod de nye markeder ikke ser ud til at være afspejlet i aktiekursen endnu ligesom selskabets succes med at øge profitabiliteten tegner godt for fremtiden.

Børsnoteringer og koncentration i Focus og Vekst

April blev også begivenhedsrig for den koncentrerede globale aktiefond SKAGEN Focus, der deltog i børsnoteringerne af den spanske reservedelsproducent Gestamp Automoción og den belgiske elektronikproducent X-Fab. Begge investeringscases rummer en række spændende triggere, som du kan læse mere om i denne måneds statusrapporter.

I SKAGEN Vekst var det to danske selskaber Novo Nordisk og Carlsberg, der sammen med Samsung Electronics satte dagsordenen som porteføljens bedste bidragsydere. Teamets arbejde med at optimere og trimme porteføljen fortsatte ufortrødent og måneden blev brugt til at købe yderligere op i CF industries, SKF og H&M samtidigt med, at forvalterne solgte sig ud af Credit Suisse, Sodastream og Photocure. Dermed består SKAGEN Vekst nu af i alt 49 selskaber, hvoraf de 35 udgør 88 procent af porteføljen.
Stabilitet i rentefondene og god udvikling i SKAGEN m2.

Den globale ejendomsaktiefond SKAGEN m2 havde en stærk april og fortsætter tendensen fra sidste år, med stærk performance både relativt og absolut her i 2017. Det samme gælder rentefondene i SKAGEN, der alle ligger foran benchmark år til dato og på 12 måneders sigt. I statusrapporterne kan du læse mere udviklingen i både vores aktie og obligationsfonde.

Har du spørgsmål til udviklingen i fondene eller ønsker at høre mere om investeringsmulighederne i SKAGEN Fondene kan du ringe til en rådgiver på +45 7010 4001.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up