Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

SKAGEN Fondene ændrer skattestatus på fire aktiefonde fra aktiebaserede investeringsselskaber til aktiebaserede investeringsinstitutter med minimumsindkomst.

Dette gælder for følgende aktiefonde:

SKAGEN Kon-Tiki A   NO0010140502
SKAGEN Global A     NO0008004009
SKAGEN Focus A      NO0010735129
SKAGEN Vekst A      NO0008000445


Ændringen i skattestatus træder i kraft fra og med indkomståret 2022.

Ændringen i skattestatus betyder, at det fra og med 1. januar 2022 IKKE længere er tilladt at investere midler omfattet af virksomhedsskattordningen, medmindre investeringen sker igennem en relevant pensionsordning omfattet af Pensionsbeskatningslovens § 53 A, stk. 1, nr. 7. Kunder der i dag har investeret midler i de nævnte fonde omfattet af virksomhedsordningen anbefales at sælge fondene inden udgangen af 2021 for at undgå, at midlerne bliver betragtet som en privat hævning. Alternativt kan kunderne flytte den pågældende investering ind i en pensionsordning – fortsat under virksomhedsskatteordningen. Kunder, der ønsker en sådan ordning, bør søge nærmere rådgivning hos deres pengeinstitut.  

I forhold til investeringer foretaget med frie midler indebærer den nye skattestatus, at de relevante investorer går fra at betale skat af gevinster løbende hvert indkomstår (lagerbeskatning) til at betale skat i det indkomstår, hvor investorerne måtte sælge de pågældende investeringsbeviser (realisationsbeskatning), idet der dog årligt vil ske beskatning af den såkaldte teknisk opgjorte minimumsindkomst, som baserer sig på fondens realiserede gevinster og udbytter.

Yderligere information kan findes på vores hjemmeside www.skagenfondene.dk

Giver ovenstående anledning til spørgsmål, kan vi kontaktes på kundeservice@skagenfondene.dk eller telefon 7010 4001.

Med venlig hilsen

SKAGEN AS

Søren Risager Rasmussen, adm. direktør                         

Henrik Rasmussen, kundechef

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up