Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Markedsopdatering d. 3. april: Aktierne stiger efter olieprishoppet

S&P 500 og Dow Jones var ved udgangen af torsdag oppe med henholdsvis 2,28 pct. og 2,24 pct., mens Oslo Børs var nede med 0,91 pct.  

Oliepriserne steg i går med mere end 20 pct., hvilket bl.a. kan tilskrives Præsident Trumps tweet om, at han havde været i kontakt med sin ven MBS (kronprinsen) af Saudi-Arabien, der havde talt med Ruslands præsident Putin, hvorefter det forventes, at de offentliggør en aftale om at skære olieproduktionen med 10 mio. tønder eller mere hver dag.

Den globale arbejdsløshed er eksploderet, og millioner har søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse, efterhånden som der er iværksat lockdowns over hele verden i et forsøg på at inddæmme spredningen af coronavirus:

I USA alene har 6,6 mio. amerikanere i sidste uge søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse, næsten 2,9 mio. flere end forventet.  På den anden side er antallet af personer, der er kvalificeret til at modtage ydelser under arbejdsløshedsforsikringer, havnet på 3 mio. mennesker, hvilket er 1,9 mio. færre end forventet.

Ca. 4 mio. franske arbejdere har søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse i løbet af de sidste to uger (1/5 af medarbejderne i servicesektoren er midlertidigt blevet afskediget), 800.000 spaniere har mistet deres job i løbet af den seneste måned, og 1 mio. mennesker i England har søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse. 

I Norge ser vi de højeste tal for arbejdsløshed siden anden verdenskrig med en arbejdsløshedsrate på 10,7 pct.  

Servicesektorens PMI'er for Europa og Kina er blevet offentliggjort. Europas tal er, ikke overraskende, meget lave med Italien som bundskraber med en PMI på 17,4 mod forventet 22,5. Sammenlignet med finanskrisen ligger alle lande langt under deres laveste niveauer i 2008, hvor Tyskland lige nu har højeste PMI på 31,7.

Hele eurozonen rammer et PMI på 26,4 med Tyskland og Frankrig som de lande, der klarer det bedst. Italien og Spanien er helt i bund, hvilket ikke er overraskende, da disse er de EU-lande, som er hårdest ramt af corona.

I Kina er det officielle PMI (CLFP) over 50, hvilket indikerer en V-formet genopretning af økonomien. På den anden side melder Markit PMI'en et tal på 43, hvillket peger mere i retningen af en U-formet genopretning.  

I går annoncerede den norske regering, at norske virksomheder (der betaler skat i Norge), der oplever et fald i salg på 20 pct. år-til-år i marts, og 30 pct. år-til-år i april/maj, kan ansøge om at få 80-90 pct. af deres faste udgifter dækket af staten. Virksomheder, der er blevet tunget til at lukke vil modtage 90 pct. i kompensation, mens andre virksomheder får 80 pct.
Andre allerede vedtagne støttepepakker hjælper virksomhederne med at afholde lønomkostninger.  

Opdatering fra fondene 

  • Ingen nævneværdige ændringer.

Tal med os

Det er værd at huske, at vi som langsigtede investorer har oplevet store op- og nedture i markederne mange gange. Markederne er altid steget igen efter nedturen. Derfor er tålmodighed helt afgørende.

I en periode som denne med høj volatilitet og stor usikkerhed anbefaler vi altid, at du tager en snak med os, før du handler.

Du er meget velkommen til at kontakte vores rådgiverteam, hvis du har spørgsmål til dine investeringer.

Coronavirus

Markederne i november: Væksten holdt næsten hele måneden

Den kraftige vækst i de globale aktiemarkeder prægede store dele af november, lige indtil en ny ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Coronavirus

Opdatering fra CEO'en: Et meget særligt år

Hvad har vi lært af 2020? Pandemien har mindet os om vores egen sårbarhed, og et positivt resultat ...

SKAGEN Vekst: Støt kurs gennem den perfekte storm

Coronapandemien skabte modvind i SKAGEN Vekst, men forvalterne holder fast i fokus: At skabe ...

Opdatering fra CEO'en: Halvårskrisen – og hvordan man kommer videre

I mere end et halvt år har vi levet med de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på den globale ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up